Дали някой би могъл да ми помогне с пример от

...
 Дали някой би могъл да ми помогне с пример от
Коментари Харесай

Кой казва числеността на службите си в ефир: Зарков

  " Дали някой би могъл да ми помогне с образец от международната история, когато ръководещите някоя страна афишират по малкия екран числеността на контраразузнаването си, а след това и че разузнаването им не коства? ”, запита във Facebook някогашният длъжностен правосъден министър Крум Зарков. " Питам, тъй като аз не съумявам да намеря ” , добави с неразбиране той по отношение на изявлението на съпредседателя на ППДБ Атанас Атанасов. В ефир той регистрира щатната численост на службите ни и прикани за оставка на шефа на ДАНС Пламен Тончев.

Припомняме, че водачите на Доброто упорстват за нови назначения в службите след тематиката с експулсираните съветски свещеници поради съмнения за осъществявана от тях " активност против националната сигурност ”. Пред Nova тематиката подхвана и шефът на МФ Асен Василев, съгласно който информацията за сътрудници в Руската черква пристигна и от партньорски служби.

Малко преди този момент другият ръководител Кирил Петков разгласи, че във ведомството " има пропуски и по тази причина е нужна цялостна промяна ”.

Последва отговор от пресцентъра на самата организация, като съгласно силоваците позицията на Петков съдържа " некомпетентни, погрешни и подвеждащи мнения във връзка с работата на службата ”. " Безотговорно и рисково е когато политици и псевдоексперти разясняват и дават оценки на детайли от активността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и за придобиване на краткотрайни дивиденти, разпространявайки освен това и класифицирана информация, която е предпазена със закон ”, обявиха от там.
Коментар направи и някогашният боен министър и основен секретар по сигурността на президента Румен Радев -  Димитър Стоянов.

" Петков приказва за промяна в службите, че службите били реактивни. Същият този човек 8 месеца ръководи службите като министър председател и началник на Съвета по сигурност. Секретар на Съвета по сигурност тогава бе Петър Петров, а в този момент към този момент е зам.-председател на ДАНС ”, подсети той. " Петков и Петров трябваше да слагат дилемите на службите. Не са сложили такива задания, а това се назовава безучастие с власт. Некомпетентността води до провали! ”, заключи специалистът.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР